A MikulásGyár közleménye

Segítséget nyújtunk az ukrajnai menekülteknek!
A MikulásGyár partneréhez, a Megbékélés Háza Alapítványhoz érkező ukrajnai menekültek részére várjuk polgártársaink, barátaink, magánemberek és cégek adományait.
Amikre szükség van: kötszer, tisztálkodási szer, tisztítószer, tartós élelmiszer, ásványvíz, matrac és takaró/hálózsák (akár kölcsönbe is, névvel ellátva, használat után kitisztítva visszaadjuk).
A tárgyi adományokat a Dankó utca 11. szám alatti Wesley János Lelkészképző Főiskola portaszolgálata éjjel-nappal átveszi.
 
Pénzküldeménnyel itt tudnak segíteni:
Megbékélés Háza Alapítvány: 10102086-10080102-00000004
 
Hálásan köszönünk minden segítséget, adományt.
Budapest, 2022. február 26.

A MikulásGyár főszervezője, Zsolnai Endre záró közleménye

 
A MikulásGyár 17. alkalommal tartotta nyitva kapuit december 1. és 22. között.
 
Az összegyűjtött adomány mennyisége: 109 000 kilogramm. Ennek 74%-a tartós élelmiszer, további 9-10%-a tisztító- és tisztálkodási szer. Ez 38%-kal több, mint a tavalyi, óriási eredménynek tartjuk az elért számokat.
 
Az egyéni és céges adományozók is meghallották az üzenetet: minél kevesebb ruha, plüss, és a létező legtöbb ennivaló.
 
A Dózsa György úti új gyűjtőpontunkon, a Múzeum Mélygarázs és Promenád részén gyönyörű helyet találtunk. Itt összesítve 82 tonna adományt vettünk át, a Pólus Centerben bemutatkozó MikulásGyár 2.0 pedig már első alkalommal is 23 tonnát fogadott. A postán kb. 4 ezer kilogramm adományt adtak fel.
 
Idén, történetünk legnagyobb adománya érkezett, a Privát Élelmiszerlánc 15 tonna élelmiszert hozott. A Henkel Magyarország csaknem 9 tonnányi higiénés szert adományozott, a BRFK — immár hagyományosan — több mint 7 tonna élelmiszert, tisztálkodási szert vegyesen, illetve a Continental Magyarország is másfél tonna adományt gyűjtött dolgozói körében. 
 
A Dózsa György úton a MikulásGyárba jelentkező 1.350 önkéntesünk is részt vett a gyűjtésben. A Pólus Centerben gyűlt, valamint a postákon feladott adományokat az Oltalom Egyesület osztja szét országszerte, ők kisebb településekre is eljuttatják az adományokat.

A meseposta üde színfoltja volt az idei eseménynek is, s a Magyar Posta továbbra is oroszlánrészt vállalt a logisztikai feladatokból.
 
110 ingyenes zenei programot biztosított a MikulásGyár a rendezvény alatt a látogatóknak, a karitatív fesztivál megnevezés immár tökéletesen jellemzi a tevékenységünket. Programokat, szórakozást, kellemes hangulatot, családias légkört, "COVID-biztos övezet" nyújtottunk a kilátogatóknak. Ennyi programja a sok-sok milliárdból táplált garázskoncerteknek sem volt, ha jól tudom, ám meglehet, tévedek.
 
Legfőbb partnerünk a foodpanda volt. 
 
A MikulásGyárat semmilyen szinten nem támogatta a kormány, egyetlen minisztérium sem. És történetünkben példátlan módon Budapest sem támogatta eseményünket, sem a fővárosi vezetés, sem a budapesti közművek, sem egyetlen kerület. 

Nem volt autós, IT-s, infokommunikációs, tejipari, húsipari, konzervipari, csokoládés, nagy FMCG, építőipari, banki, biztosítós stb. partnerünk, illetve a top 100 leggazdagabb ember közül egy sem támogatta rendezvényünket. Előző évi partnereink közül kettő a MikulásGyár szellemi tulajdonát a MikulásGyár jóváhagyása nélkül használta, roppant erkölcstelen módon.

Köszönjük az MVM támogatását, amelynek köszönhetően tudjuk fedezni az áram- és területhasználat költségei egy részét.
 
A MikulásGyár 17 alkalommal működött ebben a szisztémában, felállással. Egy korszaknak vége. A szervezők nem szerették volna ezt a véget, a közreműködők némelyike és az ország morális állapota kényszerítette ki ezt. A 2022-es eseményben alapvető újítások lesznek, amelyekről időben tájékoztatjuk a közvéleményt.
 
Hálásan köszönjük minden résztvevőnek, partnernek, adományozónak, hozzájárulónak, s már annak is, aki egyszerűen csak nem akadályozta a munkánkat.
 
Kellemes, békés karácsonyt, boldog új évet kívánunk:
 
Zsolnai Endre

Budapest, 2021. december 23.

A MikulásGyár nyitó sajtóközleménye           
                     
A szolidaritás hiányzik, pedig az nem kegy: kötelesség!

"Nagyon bíztunk az építőipari óriásokban, a pénzügyi befektetőkben, a hazai és nemzetközi bankokban, a biztosítókban, az IT- és infokommunikációs szektorban, az e-kereskedőkben, a vizesekben, a csokisokban, az édességesekben, a tejipari és húsipari cégekben, a konzervesekben, a brutális árbevételű és profitú FMCG-kben, de hiába. Ez a cinikus közöny az elmúlt 16 év legmegdöbbentőbb tapasztalata."

------------------------------------------------------------------------------

Tizenhetedik alkalommal nyitja meg kapuit a Mikulásgyár, Európa legnagyobb karitatív fesztiválja, ahogyan Zsolnai Endre, a főszervező nevezi a rendezvényt. A gyűjtés fő helyszíne idén ismét a Városligetben lesz, a Dózsa György úti Múzeum Mélygarázs felszínén, az ún. Promenádon, amely gyönyörű környezetet biztosít a rendezvénynek, a Liget Budapest munkatársainak rugalmassága nagyban segíti a szervezést. Itt december 1. és 21. között kézműves gyermekfoglalkoztatóval, olvasósarokkal, Mesepostával, sok gyermekelőadással, több mint 90 könnyűzenei koncerttel, 4 közéleti beszélgetéssel - az egészségügyről, az oktatásról, a tömegsportról és a fenntartható fejlődésről -, valamint ünnepi hangulattal várják az adományozókat.

A Pólus Centerben is gyűjtik a csomagokat. Az itt található parkoló is alkalmas a nagyobb adományok átvételére, ez a gyűjtőpont alternatíva, hiszen a belvárostól távolabbiaknak lehet megfelelő – mondta Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője.

Aki nem tud eljönni erre a két helyszínre, annak sem kell aggódnia. Az ország legtöbb postája is átveszi az adományokat. A dobozokra elég csak ráírni nagybetűkkel, hogy „Mikulásgyár”

A rászorulóknak elsősorban tartós élelmiszerre, tisztító- és tisztálkodási szerekre van szükségük, és csak ezek után a jó minőségű, ruhára, játékra, könyvre – idézi a közlemény Zsolnai Endre, a Mikulásgyár jogtulajdonosa szavait.

Idén Németországban is több gyűjtőpontja nyílik a Mikulásgyárnak. Ennek megszervezésében a Rádió Helló, az első németországi magyar nyelvű online rádió lesz a karitatív akció segítségére, nyilatkozta a rádió főszerkesztője, Kovács Gyöngyi. A főbb városok, ahol gyűjtenek a MikulásGyárnakMünchen, Stuttgart, Rosenheim, Nürnberg, Frankfurt, Bréma, Dortmund, Düsseldorf, Passau és néhány kisebb település, ahol laknak magyarok. 

A szervezők mellett kb. 1.900 önkéntes segíti az alapítvány munkáját, több cég csapatépítő eseményként vállal szerepet a gyűjtésben, szortírozásban. 

"Nagyon bíztunk az építőipari óriásokban, a pénzügyi befektetőkben, a hazai és nemzetközi bankokban, a biztosítókban, az IT- és infokommunikációs szektorban, az e-kereskedőkben, a vizesekben, a csokisokban, az édességesekben, a tejipari és húsipari cégekben, a konzervesekben, a brutális árbevételű és profitú FMCG-kben, de hiába. Ez a cinikus közöny az elmúlt 16 év legmegdöbbentőbb tapasztalata."

A nehéz helyzet ellenére így is megszervezzük az akciót partnereinkkel és a szuper csapatunkkal. Szeretnénk 200 ezer kilónyi adományt gyűjteni! Bízunk abban, hogy több tízezer gyermeknek tehetjük ismét szebbé karácsonyát a szolidaritás iránt fogékony adományozóknak köszönhetően. Aki szeretné támogatni a munkánkat, s rajtunk keresztül szeretné segíteni a rossz sorban élő honfitársait, engem bármikor megtalál, még az utolsó pillanatban is, legyen az magánember, cég vagy médium. - zárta mondatait Zsolnai.

Budapest 2021. november 24.


COVID INFORMÁCIÓ: a MikulásGyár területén minden program ingyenes. A zárt terek bejáratainál hőmérsékletet mérünk, 37.0 Celsius-fok feletti eredmény esetén a látogatót nem engedjük tovább. Zárt térbe lépni csak a kihelyezett kézfertőtlenítő és saját arcmaszk használatával lehet. 

Hivatalos nyitó ceremónia:
Időpont: 2021. december 1. 11:00-11:30
, utána riportkészítési lehetőségek.
Helyszín: Dózsa György út, 56-osok tere, Múzeum Mélygarázs és Promenád.
A Covidra való tekintettel az idei megnyitónk a MikulásGyár nagylufija előtt, szabadtéren kerül megrendezésre. A sajtóakkreditációt szívesen vesszük előre.
Powered by Cocoagraphix | Hosted by Ruffnet